HUNDEKURS

BESTILLE DESIGNET KURS


Vi lager gjerne et kurs eller foredrag tilpasset din gruppe. Om du ikke finner helt det du leter i temaene som er presentert her, er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat. Temaene som er presentert er de som oftest blir spurt etter. Dersom du er ute etter noe helt spesielt kan vi se om det er mulig å  sy sammen opplegg etter dine behov.

Vi har i mange år vært en del av Boxer leir arrangert av oslo og Akershus boxerhundklubb, og vi har et samarbeid med Bernersennen hund klubben med foredrag og spesiallagde kurs. 

Hverdagslydighet


Dette er kurs for hunder som har passert 16 uker og langt opp i voksen alder. 


Kurset handler om å få på plass samarbeid mellom deg og hunden din, og nok kontroll til at ditt hundehold tilfredstiller krav i hundeloven. Vi synes det er viktig at alle koser seg og vi har stor takhøyde. Vi kan nevne innkalling, pent i bånd og hilse pent som noen av øvelsene vi tar for oss. 

Den beste starten!

 - valpekurs - 


Kurset er for deg som planlegger eller har fått valp. Valpen bør være mellom 9 og 16 uker på kurset.


Inneholdet er det vi ønsker å gi en liten valp for å få den beste starten på et langt og godt liv. Kurset kan tas i våre lokaler eller online, en kombinasjon er også mulig. 

Innkalling


Innkalling er det mange som ønsker ekstra kompetanse på. 


Vi har laget et rent innkallingskurs, der vi jobber både forebyggende og problemløsende med å få hunder til å bedre komme på innkalling. 


Kurset passer for alle raser og aldre.


Sporkurs


På sporkurs jobber vi i skogen og lærer hunden å følge spor med nesa. 


Hunder har en fantastisk nese. Sporarbeid er basert på øvelsen fin søk som er en del av jaltprosessen. Og selv om den er hentet fra jakt, så benytter vi den til å søke etter personer også. Vi har introkurs som viser både blodspor, som er ettersøk etter skadet vilt, og personspor, som er å finne mennesker som har gjemt seg eller har gjemt noe i sporet sitt.

Rundering


I rundering får vi satt en av hunders favorittøvelse, nemlig det å få løpe masse, sammen med å bruke nesa.


I rundering søker hunder på overvær, eller det som heter grovsøk. Grovsøk er en lenke i jaktprosessen som vi ser hos ulver. Målet med rundering er å finne mennesker som har gått seg bort, og metoden gjør at det er mulig å søke over store områder, noe som er effektivt i et redningsarbeid.

Kantarell søk


La hunden hjelpe deg å finne kantareller, eller om du altid mister nøklene dine kan vi lære hunden din å finne dem i stedet.


Kantarellsøk er en søksmetode som handler om at hunden skal klarer å skille ut en lukt, den du ber dem om å finne. Og når de har gjort sitt funn skal de komme til deg å fortelle at nå vet de hvor det du leter etter er. Du kan lære hunden mange forskjellge lukter og ting den skal finne.  

Pent i Bånd


Det er ikke noe godt når hunder drar så mye i båndet at vi blir slitne i armene.


Vi lærer hunder å gå pent i bånd, som gjør turene hyggeligere både for hunden og oss. En  hund som går pent i bånd viser også at den har kontroll på impulsene sine. Det er en meget god egenskap å ha, både for stressmestring og for at eiere kan ha kontroll på hunden sin. 

Passering


Når vi er ute på tur meg hunden vår er det ikke alle hunder som klarer å gå sånn noenlunde elegant forbi andre hunder, sykler eller annet. 


Passeringskurset handler om å få verktøy som gjør at du begynner prosessen om en roligere passering enn den du har med hunden din i dag. Fordi atfresendring tar tid får du komme tilbake for mengdetrening.

Treningsgruppa


Treningsgruppa er veldig fleksibel. Du kommer de gangene du kan. Og du kan hoppe på midt i en periode og midt i en kveld.


Vi bruker bånd på hundene, ikke fleksiline, og passer på at de ikke kommer bort til hverandre mens vi trener. Du kan også benytte anledningen dersom et tema ikke passer deg til å trene dine egne ting med hunder og mennesker som forstyrrelser.

Grunnferdigheter


Er et kurs der du får snust litt på hvordan du kan starte med de forskjellige sportene som Lydighet, rallylydighet og agility. 


Vi tar for oss ferdigheter som danner et godt utgangspunkt uansett hvilken sport du ønsker å gå videre med. 


Dette kurset er også for deg som ønsker å ha noen morsomme øvlser å drive med som aktivisering.

LP/bronsemerket


Vi har lydighetskurs som veldig manger kjenner til og som mange ønsker å ta for å oppnå bronsemerket med sin hund. 


For deg som bare ønsker å trene sånn at du og hunden får en bedre relasjon og kan gjøre noe morsomt sammen er dette kurset også midt i blinken. 


Om vinteren er vi mest inne, om sommeren mest ute.

Barn & Hund


På Barn & Hund er det barna som er på hundekurs. 


Det er lagt opp slik at man kjøper et klippekort, og så booker man tid de gangene man ønsker å delta. På grunn av korona er det enn så lenge begrensninger i antall deltakere på hver kveld.


Vi trener litt av hver og lar oss inspirere av det de voksne trener, og ,ålet er at barna får en fin måte å omgås hunder på.